14 maj 2013

Zupa krupnik szparagowy

Potrawa z kuchni Koraliny - QuchniaWege.

Uwielbiam krupnik, w tej wersji jest równie smaczny.

Moje dzieciaki zajadały go ze smakiem.


 


 Dla 2-3 osób 

4 ziemniaki  
3 łyżki kaszy jęczmiennej 
 mały przecier pomidorowy 
 fasolka szparagowa, ok. 5 garści  
 duża marchewka  
sól, pieprz 
majeranek 
 2 liście laurowe 
 sos sojowy 

Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy ok. 1.5l wody. Gotujemy do miękkości. Dodajemy fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, kaszę i liście laurowe. Gotujemy aż kasza będzie gotowa. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...